Eeltje Talstra, Autoliefhebber pur sang

Geboren in 1982. Zijn eerste woordje was - je raadt het al- auto! Als autowasser startte Eeltje in 1996 zijn loopbaan. Vijf jaar later ging hij naar IVA Driebergen. Dé autoschool in Nederland. Doordat dat hij veel van zijn studietijd besteedde aan handeltjes, in onder andere velgen, slaagde hij als ‘zesjes-koning'. Eeltje grinnikt: “Ik ben meer van de praktijk.”

Zijn echte werkende leven begon bij Autoland van den Brug, als stagiaire bij Audi in Drachten. Vervolgens groeide hij door tot volwaardige verkoper van de merken VW en Audi. In 2015 maakte Eeltje een ambitieuze stap: hij werd verkoopleider bij Volkswagen. Drie jaar later was hij weer terug op zijn oude honk: Audi. Ook hier stuurde hij een team van verkopers aan. “17 jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt bij Autoland Van den Brug. Ik heb er enorm veel kansen gekregen en een mooi netwerk kunnen opbouwen."

”Het meest bijzondere uit die tijd is toch wel de verlengde Audi A8 die ik verkocht in 2013. De klant in kwestie wilde met chauffeur rijden en een A8 Lang was niet groot genoeg. Daarom zocht ik een partij die de auto kon verlengen. Remetz Car was die partij. Ze zaagden de auto letterlijk door midden, verlengden hem met 45 centimeter en bouwden alles met fantastische kwaliteit weer op. Een spannende exercitie met een grandioze afloop,” glundert Eeltje. 

"Inmiddels rijdt Koning Willem Alexander in precies dezelfde uitvoering. Leuk toch!?"

RTL Boulevard maakte in maart 2020 dit filmpje met Annemarie en Eeltje in de hoofdrol

Eeltje deed meer bijzondere zaken. Hij stelde tientallen droomauto’s samen, maakte met klanten unieke reizen en was een early adapter op internationale veilingen. “Ik ben een autoliefhebber pur sang, maar ik ben misschien nog wel meer eenrelatie-man. Ik geloof dat alles valt en staat met een goede band." 

"Er moet een klik zijn; ik zoek altijd naar een win-win situatie."

Maar, steeds vaker begon het te kriebelen: “Zou ik het zelf ook kunnen? Een eigen handelsonderneming opzetten? Alleen maar liefhebbersauto’sverkopen zonder aan één specifiek merk vast te zitten? Elke dag op zoek gaan naar schadevrije auto’s, met complete onderhoudshistorie en vanzelfsprekend de beste specificaties?”

24 maart 2020 werd het menens. Eeltje schreef zich in bij de Kamer van Koophandel en sindsdien doet hij wat hij het allerliefste doet: autoliefhebbers blij maken met unieke pareltjes in alle prijscategorieën. Hij doet dit door zijn nauwkeurig samengestelde collectie en advieswerkzaamheden.

 

Mogelijk gemaakt door Mobilox